HVITVINSDAMPETE BLÅSKJELL
4 personer
DU TRENGER
2 kg blåskjell
1 løk
1/2 purre
2 fedd hvitløk
1/3 chili
3 dl fløte
2 dl tørr hvitvin
1 sitron
Fransk landbrød
Skafferiets aioli
SLIK GJØR DU
1. Finhakk løk, purre, hvitløk og chili, fres med litt olje i en vid kasserolle på middels varme.
2. Skyll blåskjellene i kaldt vann og kast knuste skjell.
3. Hell blåskjellene i kasserollen sammen med vinen og kok opp på full varme. (blåskjellene er ferdige når de åpner seg, ca 2-3 min). Pass på å riste litt i kjelen sånn at alle skjellene i kjelen blir dampet likt.
4. Tilsett fløten og kok i 1 min.
5. Dandér med friske urter som dill, persille, koriander og sitronbåter. Servér med godt landbrød og aioli fra Skafferiet.