HVITVINSDAMPETE BLÅSKJELL

4 personer

DU TRENGER

2 kg blåskjell

1 løk

1/2 purre

2 fedd hvitløk

1/3 chili

3 dl fløte

2 dl tørr hvitvin

1 sitron

Fransk landbrød

Skafferiets aioli

SLIK GJØR DU

1. Finhakk løk, purre, hvitløk og chili, fres med litt olje i en vid kasserolle på middels varme.

2. Skyll blåskjellene i kaldt vann og kast knuste skjell.

3. Hell blåskjellene i kasserollen sammen med vinen og kok opp på full varme. (blåskjellene er ferdige når de åpner seg, ca 2-3 min). Pass på å riste litt i kjelen sånn at alle skjellene i kjelen blir dampet likt.

4. Tilsett fløten og kok i 1 min.

5. Dandér med friske urter som dill, persille, koriander og sitronbåter. Servér med godt landbrød og aioli fra Skafferiet.

Forrige
Forrige

BRAISSERT LAMMESKANK