BRAISSERT LAMMESKANK

Foto av en blå keramikk tallerken med lammeskank,

4 personer

DU TRENGER

4 stk skanker fra Skafferiets egne lam

1 stk gulerot

1/2 stk purre

1 stk løk

1/4 stk sellerirot

3 fedd hvitløk

2 ss tomatpuré

3 dl rødvin

3 ss brunt sukker

1 ts hel, sort pepper

Salt

3 kvaster timian

3 stk laurbærblad

Lammekraft eller vann så det dekker

SLIK GJØR DU

Start med å brune skankene godt i ei gryte eller panne med smør eller olja (krydre godt med salt og pepper). Ta skankene ut og fres grønnsakene som du har grovhakket (ca 2x2 cm). Tilsett hvitløken som du har finhakket og fres i 2 min. Tilsett tomatpuré og fres i 2 min. Tilsett skanker, rødvin, krydder og kraft eller vann til det dekker. Sett på lokk og sett i ovnen på 150°C i ca 4 timer eller til kjøttet løsner fra benet.Sil sausen og kok ned 1/3, smak til med salt og pepper. juster med sukker for å få rundere smak. Server med potetpuré av mandelpoteter og ovnsbakte rotgrønnsaker, anrett med skankene og sausen.

Forrige
Forrige

BOEUF BOURGUIGNON

Neste
Neste

HVITVINSDAMPETE BLÅSKJELL