SALSA VERDE ØRRET
DU TRENGER 6-8 personer
1,5 kg ørretfilet (med skinn)
Salt og pepper
2 ss kapers
2 hvitløksfedd, finhakket
Skall og juice av 1 sitron
1 ts røkt paprikakrydder
0,6 dl olivenolje
8–10 cornichons, i skiver
En stor neve bladpersille
1 dl ristede pinjekjerner
0,6 dl tørkede tranebær
Sitronbåter til servering
SLIK GJØR DU:
Ta ørreten ut av kjøleskapet 30 min før tilberedning.
Legg fileten på bakepapir med skinnsiden ned. Krydre med salt og pepper.
Bland kapers, hvitløk, sitronskall og -juice, røkt paprika og olivenolje. Hell blandingen over fisken.
Stek på 200 °C i 15 min. La hvile i 10 min på brettet.
Bland sammen cornichons, kapers, persille, pinjekjerner, tranebær og revet sitronskall – dette er din Salsa Verde.
Legg fisken på et fat, topp med Salsa Verde og server med sitronbåter.
Server gjerne med potetsalat i vinaigrette og dampet brokkolini.