SALSA VERDE ØRRET

Ørret på et serveringsfat med salsa verde på toppen og en serveringsskje

DU TRENGER 6-8 personer

  • 1,5 kg ørretfilet (med skinn)

  • Salt og pepper

  • 2 ss kapers

  • 2 hvitløksfedd, finhakket

  • Skall og juice av 1 sitron

  • 1 ts røkt paprikakrydder

  • 0,6 dl olivenolje

  • 8–10 cornichons, i skiver

  • En stor neve bladpersille

  • 1 dl ristede pinjekjerner

  • 0,6 dl tørkede tranebær

  • Sitronbåter til servering

SLIK GJØR DU:

  1. Ta ørreten ut av kjøleskapet 30 min før tilberedning.

  2. Legg fileten på bakepapir med skinnsiden ned. Krydre med salt og pepper.

  3. Bland kapers, hvitløk, sitronskall og -juice, røkt paprika og olivenolje. Hell blandingen over fisken.

  4. Stek på 200 °C i 15 min. La hvile i 10 min på brettet.

  5. Bland sammen cornichons, kapers, persille, pinjekjerner, tranebær og revet sitronskall – dette er din Salsa Verde.

  6. Legg fisken på et fat, topp med Salsa Verde og server med sitronbåter.

Server gjerne med potetsalat i vinaigrette og dampet brokkolini.

Neste
Neste

SLIK TILBEREDER DU ARTISJOKK