SLIK TILBEREDER DU ARTISJOKK

Artisjokk er en delikatesse med en mild, nøtteaktig smak og en fantastisk tekstur. Her er en enkel oppskrift på hvordan du tilbereder den.

DU TRENGER:

  • Ferske artisjokker (beregn 1 artisjokk per person som forrett)

  • Sitron

  • Vann

  • Salt

  • Olivenolje

  • Hvitløkfedd (valgfritt)

  • Laurbærblad (valgfritt)

    Tilbehør: Smeltet smør, hollandaise, aioli eller vinagrette

SLIK GJØR DU:

  1. Forberedelse: Skyll artisjokkene godt under rennende vann. Skjær av stilken (Stilken kan også benyttes - se kommentar nederst)

  2. Koking: Kok opp rikelig med vann i en stor kjele og tilsett salt, sitron i skiver og litt olivenolje, (eventuelt hvitløkfedd og laurbærblad). La dem småkoke i 30-45 minutter avhengig av størrelse, til bladene løsner lett.

  3. Sjekk om de er ferdige: Kjenn etter med en kniv. Artisjokken skal være mør som en potet. Eller dra forsiktig i et av de ytre bladene – hvis det løsner lett, er artisjokken klar.

  4. Servering: La artisjokkene renne av og avkjøles litt. Server med smeltet smør, aioli, en vinaigrette eller hollandaise

Tips: Artisjokk spises ved å trekke ut bladene ett og ett, dyppe dem i saus, og skrape av det myke kjøttet nederst på bladet med tennene. Når du kommer til bunnen, fjerner du det lodne "håret" for å nyte det deilige (artisjokk)hjertet!

Stilken som du skjærer av kan også spises som en grønnsak, men da må du skrelle av det ytterste trevlete laget. Den trenger også noe lengre koketid for å bli mør.

Nyt denne delikatessen som en forrett eller en lett siderett!

Forrige
Forrige

SALSA VERDE ØRRET

Neste
Neste

PASTA MED LØYROM