PASTA MED LØYROM
4 personer
DU TRENGER
1 pakke pasta (bruk gjerne tagliolini)
1 stor sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 dl tørr hvitvin
4 ss fløte
200 gram usaltet smør, skåret opp i mindre terninger
Sitron
150 g løyrom
SLIK GJØR DU
1. Finnhakk sjalottløk og hvitløk og stek blank i litt smør
2. Tilsett hvitvin og kok litt inn
3. Tilsett fløte og kok opp
4. Pisk inn litt og litt av smøret uten at sausen koker
5. Smak til med sitronsaft og hold sausen varm mens du koker pasta etter anvisning på pakken
Legg opp pasta på 4 tallerkner og hell over den varme sausen. Legg en skje med løyrom på toppen og pynt eventuelt med litt urter om du ønsker
Cred: Dette er en oppskrift av Lars Fredriksen (fra bloggen “Larsspiser”)