BOEUF BOURGUIGNON

Foto av en gryte med kjøtt, sjampinjong, løk og bladpersille

4-5 personer

DU TRENGER

1 kg benfri høyrygg eller bog av Skafferiets okse

200 gr Skafferiets bacon

2 store gulrøtter

200 gr sopp (aroma eller sjampinjong)

4dl rødvin

3 dl oksekraft

Timian

Laurbærblad

10 sjalottløk

SLIK GJØR DU

1. Skjær kjøttet i terninger, 4×4cm. Brun kjøttet godt i en panne med litt smør. Ha kjøttet i en gryte og krydre med salt og pepper.

2. Hell rødvin og kraft i gryten. Ha i bunt timian og laurbærblader og kok opp. Senk varmen og la trekke i 1.5-2 timer.

3. Rens sjalottløk, kutt gulrøtter i grove biter. Ha grønnsakene i gryta og la det trekke ytterlige 30 min.

4. Kutt sjampinjong i båter. Brun sjampingjong, og baconterninger ha det over i gryta. Server med potetpurė av mandelpotet og finhakket persille.

Tips: Tilsett litt sukker for å få en “rundere” smak.

Forrige
Forrige

KLASSISK BOLOGNESE SAUS

Neste
Neste

BRAISSERT LAMMESKANK