BOEUF BOURGUIGNON
4-5 personer
DU TRENGER
1 kg benfri høyrygg eller bog av Skafferiets okse
200 gr Skafferiets bacon
2 store gulrøtter
200 gr sopp (aroma eller sjampinjong)
4dl rødvin
3 dl oksekraft
Timian
Laurbærblad
10 sjalottløk
SLIK GJØR DU
1. Skjær kjøttet i terninger, 4×4cm. Brun kjøttet godt i en panne med litt smør. Ha kjøttet i en gryte og krydre med salt og pepper.
2. Hell rødvin og kraft i gryten. Ha i bunt timian og laurbærblader og kok opp. Senk varmen og la trekke i 1.5-2 timer.
3. Rens sjalottløk, kutt gulrøtter i grove biter. Ha grønnsakene i gryta og la det trekke ytterlige 30 min.
4. Kutt sjampinjong i båter. Brun sjampingjong, og baconterninger ha det over i gryta. Server med potetpurė av mandelpotet og finhakket persille.
Tips: Tilsett litt sukker for å få en “rundere” smak.