KLASSISK BOLOGNESE SAUS

4 – 6 personer

DU TRENGER

1 dl olivenolje

400 gr kjøttdeig av okse

400 gr kjøttdeig av svin eller kalv

75 gr Pancetta eller sideflesk

1 gulrot

2 løk

2 fedd hvitløk

2 stilker stangselleri

2 ss tomatpuré

400 gr med San Marzano tomat i boks. Kan også bruker rimeligere tomater.

1 dl hvit eller rødvin

4 dl kjøttkraft eller buljong

0,3 ts Muskatnøtt

Fersk rosmarin, timian eller oregano

Salt og pepper (litt sukker)

 

SLIK GJØR DU

 

1.   Fres finhakkede (2x2mm) grønnsaker i en romslig kasserolle med olivenolje på svak varme til grønnsakene er blanke (ca. 15-20 min)

2.  Fres kjøttet i en panne på høy varme i 2-3 omganger, kjøttet skal steke og ikke koke. Husk å tilsett litt salt og pepper.

3.  Bland grønnsakene og kjøttet sammen og tilsett tomatpuré og fres litt sammen.

4.  Tilsett vin og kok 2-3 min til alkoholen fordamper

5.  Tilsett tomater og kjøttkraften/buljongen (melk om du ønsker å prøve med det, bytt da ut halvparten av kraften med melken)

6.  Tilsett finhakkede urter og la koke på lav varme i minimum 1,5 time. 3-4 timer er optimalt.

7.   Smak til med muskat, salt og pepper. Sukker kan tilsettes om du ønsker en rundere smak.

 

Tips:

Bolognese skal helst serveres med tagliatelle, pastaen er designet for å «ta til seg sausen bedre». Husk at nå har du brukt masse tid på en god saus som fortjener en god pasta.



Forrige
Forrige

Fåvang Skafferi gjør at fåvanginger, forbireisende og hyttefolk spiser bedre

Neste
Neste

BOEUF BOURGUIGNON