KLASSISK BOLOGNESE SAUS
4 – 6 personer
DU TRENGER
1 dl olivenolje
400 gr kjøttdeig av okse
400 gr kjøttdeig av svin eller kalv
75 gr Pancetta eller sideflesk
1 gulrot
2 løk
2 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
2 ss tomatpuré
400 gr med San Marzano tomat i boks. Kan også bruker rimeligere tomater.
1 dl hvit eller rødvin
4 dl kjøttkraft eller buljong
0,3 ts Muskatnøtt
Fersk rosmarin, timian eller oregano
Salt og pepper (litt sukker)
SLIK GJØR DU
1. Fres finhakkede (2x2mm) grønnsaker i en romslig kasserolle med olivenolje på svak varme til grønnsakene er blanke (ca. 15-20 min)
2. Fres kjøttet i en panne på høy varme i 2-3 omganger, kjøttet skal steke og ikke koke. Husk å tilsett litt salt og pepper.
3. Bland grønnsakene og kjøttet sammen og tilsett tomatpuré og fres litt sammen.
4. Tilsett vin og kok 2-3 min til alkoholen fordamper
5. Tilsett tomater og kjøttkraften/buljongen (melk om du ønsker å prøve med det, bytt da ut halvparten av kraften med melken)
6. Tilsett finhakkede urter og la koke på lav varme i minimum 1,5 time. 3-4 timer er optimalt.
7. Smak til med muskat, salt og pepper. Sukker kan tilsettes om du ønsker en rundere smak.
Tips:
Bolognese skal helst serveres med tagliatelle, pastaen er designet for å «ta til seg sausen bedre». Husk at nå har du brukt masse tid på en god saus som fortjener en god pasta.