Fåvang Skafferi gjør at fåvanginger, forbireisende og hyttefolk spiser bedre

Bilde av innsiden i delikatessebutikken Fåvang Skafferi som viser ferskvarediskene med en rød Berkel i forgrunn og antikke industrielle lamper over diskene i bakgrunnen.

Fåvang Skafferi er en delikatessebutikk på Kvitfjelltunet på Fåvang, like ved E6. Det ligger bare 40 minutter nord for Lillehammer, og midt mellom Oslo og Trondheim. Kvitfjelltunet har et rikt tilbud med elbillading, bensinstasjon, kro, byggevare og dagligvarebutikk.

Dronefoto av Kvitfjelltunet på Fåvang med elbillading, bensinstasjon, kro. byggevare, delikatesse- og dagligvarebutikk. Foto er tatt om sommeren

Hos oss finner du et bredt utvalg av lokalmat og internasjonale matvarer av høy kvalitet, og kanskje den beste kaffen langs E6. Velkommen innom!

På Fåvang Skafferi finner du fersk fisk, ferskt kjøtt, spesialoster fra Norge og resten av verden, masse deilig tilbehør, og ferske bakevarer.

Nærbilde av kjøttet i kjøttdisken. Viser indrefilet av angus og dry age T-Bone

Vi har også våre egne ferdigretter, Skafferiets Hjemmelagde, som er perfekt når du vil ha noe kjapt uten å kompromisse på smak eller håndverk.

Vi har også et voksende utvalg av interiørartikler, i tillegg til både gavekurver og gavekort. Og du kan forhåndsbestille sesongens delikatesser her.

Folk skal vite hva de spiser: for oss står rent og trygt kjøtt i fokus, med god dyrevelferd. Kjøttet vårt er alltid helt uten tilsetningsstoffer og antibiotika. Det er kortreist kjøtt, og mesteparten av dyra blir født og vokser opp på gården som daglig leder Laila og mannen hennes driver. Der har de sidet trønderfe, angus storfe, og andre kjøttfe.

Foto av Laila som klapper en ku foran en rød låve

De gamle tradisjonelle rasene er spesielt utvalgt fordi kjøttet er så godt marmorert og fordi den unike fettsammensetningen gir så mørt og smakfullt kjøtt.

“Vi gir dyrene våre mye omsorg og kjærlighet, og det merker kundene på smaken”


På gården har de også sau og afrikansk boergeit. Om geitene sier Laila:


“De er så tillitsfulle, og jeg er veldig glad i dem. Geitene mekrer og viser at de setter pris på at jeg kommer. Når de ser meg kommer de flyvende for å få kos og en matbit. De kan legge hodet sitt på skulderen min, og du kan se at de koser seg”

Foto av Laila, daglig leder på Fåvang Skafferi, klør geitene sine under haken foran en rød låvebygning

Dyrevelferden har alt å si for kvaliteten på kjøttet. Hvis dyrene er redde og stressa blir kjøttet seigt og bittert. På gården til Laila, hvor dyrene er rolige, trygge og lykkelige, blir kjøttet mørt og mer smakfullt.


Vi tilbyr eksklusivt kjøtt fra dry-age-skapene våre. Der har vi forskjellige stykningsdeler av anguskjøtt, som T-bone, côte de boeuf, entrecôte, indrefilet, og ytrefilet. Dette kjøttet er saftig, mørt, og fantastisk på smak! Er du interessert i noen inspirerende oppskrifter? Det finner du her. Hvis du vil vite mer om historien til Skafferiet, så kan du lese her.

Bilde av dryage kjøtt i et tørrmodningsskap


Fåvang Skafferi er delikatessebutikken for de helt spesielle anledningene i livet, og når du skal unne deg litt ekstra livskvalitet i hverdagen og på ferie.

Forrige
Forrige

TARTIFLETTE

Neste
Neste

KLASSISK BOLOGNESE SAUS