TARTIFLETTE
4 personer
DU TRENGER
1 kg små kokefaste poteter for eks solørpotet
2 hele løk
200 gr bacon (til å kutte i terninger)
500 - 700 gr reblochon ost
ca 1 dl tørr hvitvin (gjerne vin fra Jura)
1-2 dl fløte
SLIK GJØR DU
1. Kok poteter i lettsaltet vann til de er møre
2. Kutt bacon i terninger og brun
3. Kutt løken i tynne skiver og karamelliser
Karamellisering: Stek løken i en stekepanne på lav til middels varme til løken blir myk, gyllenbrun og søt. Tilsett gjerne en teskje sukker mot slutten av stekeprosessen for å hjelpe til med karamelliseringen
4. Ta frem en ildfast kjele type le creuset eller lignede. Legg poteter i bunn, deretter løk og bacon. Tilslutt riv halvparten av osten grovt og legg på toppen. Topp med fløte og vin.
5. Bak i ovnen med lokk på 180 grader i ca 30 min
6. Ta gryten ut av ovnen og rør om til alt blander seg, smak til med salt og pepper og topp med grove biter av resten av osten. Gratiner uten lokk i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
La den sette seg i 10 minutter og server med nystekt brød fra Skafferiet!