PIGGVAR A LA HELLSTRØM
4 personer
DU TRENGER
800 g piggvarfilet
2 sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
1 dl tørr vermut (hvit)
2,5dl seterrømme
Saft av 1/2 sitron
1 glass grønne pepperkorn (Får du på Fåvang Skafferi)
Salt
Olivenolje til steking
SLIK GJØR DU
1. Finnhakk sjalottløk og stek blank i olivenolje.
2. Tilsett hvitvin og vermut og kok inn til ca halv mengde
3. Tilsett seterrømme og rør til rømmen har smeltet helt inn
4. Så tilsetter du pepperkorn og laken pepperkornene ligger i, ca 2-3 ss
5. Smak til med sitronsaft og salt og hold sausen varm mens du tilbereder fisken
6. Nå kan steke piggvarfiletene i olivenoje med skinnsiden ned i stekepannen. De skal bare steke på denne ene siden til de får en gylden farge. Dryss over litt salt.
Server med potetmos eller pasta og litt grønne grønnsaker som asparges eller brokkoli
Ønsker du å steke hel piggvar kan du gjøre dette både på grill og i ovnen. Sausen passer supert til både hel fisk og til filet.